АМRІТА- українські препарати для здоров'я та краси Четвер, 25.04.2024, 08:56
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Компанія AMRITA
      Google

Каталог
Фітопрепарати-БАД ноу-хау укр. вчених [7]
Фітопрепарати-БАД серія Фіттекс [9]
Фітопрепарати-серія Приморський край [10]
Фітопрепарати-серія Biovit [22]
Фітопрепарати-серія "Пища богатирей" [4]
Фітопрепарати-серія "Рослина Карпат" [22]
Фітопрепарати-серія "Спіруліна" [4]
Фітопрепарати - серія "Уссурі" [5]
Каталог серії "ЯНТРА" [13]
Екотовари амрита [0]
Лікувальна косметика "AMRITA" [17]
Косметика "Шанталь" [20]
Спеціальна серія "Арнизин" [3]
Ефірні масла амріта [17]
Продукція компанії Еконіка [8]
Спеціальні пропозиції [2]
БАД різних виробників [1]
НОВИНКИ [18]
Анкарцин [1]
Акції від Амріти [1]
Регистрация в компании Амрита [1]
Амріта інтернет магазин [0]
Маркетинг план амрита [1]
Амріта: результати та статистика [1]
Новини від Амріти [5]
Фитопрепараты амрита [30]
Лечебная косметика амрита [26]
Статті-фітопрепарати [1]
Статті-народна медицина [1]
Біологічно активні добавки [1]
Фітотерапія [1]
Лікарські рослини [16]
Медичні захворювання [29]
Медична інформація
Аптеки області
Медичні заклади
Районні лікарні

Партнери

Подати рекламу
Автомобілі - безкоштовні оголошення [451]
Будівельні матеріали - безкоштовні оголошення [675]
Інтернет & зв'язок - безкоштовні оголошення [112]
Медицина - безкоштовні оголошення [67]
Навчання - безкоштовні оголошення [28]
Послуги - безкоштовні оголошення [134]
Робота - безкоштовні оголошення [15627]
Техніка - безкоштовні оголошення [48]
Торгівля - безкоштовні оголошення [347]
Туризм - безкоштовні оголошення [754]
Різне [397]

Категорії

Компания амрита, интернет магазин, амрита фитопрепараты,бады,лечебная косметика » 2009 » Травень » 9 » Біологічно активні добавки
Біологічно активні добавки
14:00
То що ж таке ці БАДи — панацея від усіх хвороб чи засіб для спритного обману довірливих споживачів?

Як зазначалося на конференції, останнім часом простежується постійне погіршення стану здоров’я нашого населення. Це найчастіше пов’язано зі структурою та якістю харчування. У звичайному раціоні середнього українця існує великий дефіцит життєво важливих вітамінів, мікро- й макроелементів, амінокислот та інших речовин.

У всьому світі найефективніший засіб корекції розбалансованого харчування — біологічно активні добавки, що їх широко вживають з кінця 80-х років минулого століття. Вони не лише ліквідовують дефіцит окремих харчових речовин, а й з їхньою допомогою в організм надходять сполуки, що підвищують опірність до шкідливих чинників навколишнього середовища. При правильному використанні БАДи сприяють оздоровленню організму, підвищенню імунітету, фізичній і розумовій працездатності, а також уповільненню процесів старіння та подовженню періоду активної старості.

На думку токсикологів, характерною ознакою БАДів можна вважати їхню високу ефективність на тлі низької або цілком відсутньої токсичності, бо всі їхні компоненти — натурального походження. Проте саме БАДам чимало ревних їх шанувальників зобов’язані втраченим здоров’ям. Причина банальна — неправильне призначення препарату або ж сумнівна якість самої добавки. Приміром, деякі добавки з кальцієм містять у своєму складі свинець, а різноманітні «суперспалювачі жиру» сприяють спалюванню не лише жирових відкладень, а й украй необхідних організмові жиророзчинних елементів.

Сьогодні в Україні свою продукцію пропонують понад 200 фірм—виробників біодобавок. Водночас відсутність загальної інформації про особливості БАДів, умови їх використання й несумлінна реклама заважають споживачеві зробити правильний вибір.

Головне, що слід пам’ятати, наважуючись на покупку, БАДи — це в жодному разі не самостійні лікарські засоби. Вони діють лише в комплексі з іншими методами: дієтою, фізичними вправами, ліками. Нормалізувати обмін речовин (що обіцяють рекламки багатьох таких засобів), приймаючи лише пігулки або порошки, неможливо. Так само як і розв’язати інші проблеми. З допомогою біодобавок можна лише підкоректувати ті чи ті процеси, які відбуваються в організмі.

Причому яка саме добавка потрібна людині в даний момент, може визначити лише лікар. Адже, як підкреслив на конференції головний дієтолог Мінздоров’я Петро Карпенко, будь-яке надходження в організм того або іншого нутрієнта впливає на дію іншого нутрієнта. Збалансувати їхню дію, мінімізувати шкоду й домогтися максимального ефекту можна лише на підставі ретельного обстеження пацієнта та ретельного розрахунку. Добір цей суто індивідуальний. Навіть сумнозвісний морозник одним справді допоміг схуднути, а в інших викликав серйозні захворювання. Фахівці ставляться до морозника швидше негативно, бо його шкідливий вплив на організм значно перевищує ефект позитивний.

(До речі, декому для того, щоб схуднути, достатньо лише налагодити нормальну роботу кишечнику. Кефір, ряжанка, овочі та фрукти (щодня і в достатній кількості — близько 300—400 г) роблять це досить ефективно й без будь-яких побічних ефектів.)

Визначити поєднуваність біодобавок із препаратами, які вживає людина, ймовірний вплив на організм з урахуванням наявних хвороб зможе, знов-таки, лише лікар. Відсутності побічної дії БАДів (як часто пишеться на етикетці), за словами Петра Карпенка, просто не буває.

Будь-який споживач біодобавок має розуміти, що написи на етикетках на кшталт «підтверджено клінічними випробуваннями» чи «рекомендовано таким-то шановним інститутом» часто свідчать лише про те, що засіб пройшов стандартний набір перевірок. І аж ніяк не про те, що фахівці установи, яка проводила перевірку, настійно рекомендують цей засіб для вживання. При цьому в процесі перевірки зазвичай встановлюється безпечність добавки — наявність або відсутність у ній хвороботворних бактерій та низки небезпечних для здоров’я елементів. Те, наскільки дія біодобавки відповідає заявленій на етикетці, найчастіше залишається за рамками перевірки.

Ідентифікація продукції, визначення діючої речовини — справа майбутнього, так само, як і створення державного реєстру спеціальних продуктів харчування, куди ввійдуть і БАДи. Відкривши такий реєстр, кожен споживач зможе з’ясувати, чи справді запропонована йому біодобавка пройшла всі необхідні тести в Україні, яка її справжня дія та чи є побічні ефекти. А поки що доводиться покладатися лише на власний здоровий глузд і чесність дистриб’ютора.


Джерело: http://dt.ua
Категорія: Біологічно активні добавки | Переглядів: 2570 | Додав: amrita | Теги: biologically active additions, Бады, БАД, биологически активные добавки, біологічно активні добавки, бади | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
     Форма входу
Безкоштовна реклама
      Корисна інформація

Програма для новачків

         Пошук
Бліц-опитування
Яким препаратом Ви найчастіше користуєтеся ?
Всього відповідей: 689
Статистика
Copyright MyCorp © 2024